Fosa septică

Fosele septice sunt rezervoare etanșe subterane, în care se colectează apele menajere produse în gospodării, elimină în bună măsură materiile poluante concentrate în apele uzate și asigură reținerea materiilor solide și a deșeurilor plutitoare.

În unele cazuri, fosa septică poate reprezenta o alternativă economică de asanare a rețelelor de apă dintr-o zonă lipsită de un sistem central de epurare a apelor uzate menajere. Aceste sisteme, mai mult individuale, de tratare a apelor uzate menajere, au capacități limitate, în privința volumului de epurare.

În funcție de consumul de apa specific fiecărei locuințe, fosele septice sunt proiectate și dimensionate pentru o perioadă de vidanjare cuprinsă între 1 și 3 ani.

Fosele septice nu îngheață iarna, deoarece în interiorul fosei are loc un process biologic de fermentare în urma căruia se degajă căldură.

Prea multe uleiuri și grăsimi aruncate în canalizare pot crea blocaje, căci aceste substanțe nu se descompun ușor. Același lucru este valabil și în cazul altor lucruri cum ar fi mucurile de țigară, vata, tampoanele, absorbantele, obiectele mici din plastic, zațul de cafea, șervețelele, prosoapele sau pungile de hârtie, nisipul pentru pisici, ața dentară, discurile pentru demachiat, scutecele, medicamentele, parul sau obiectele din carton. Nu este bine să arunci nici mâncare solidă deoarece aceasta poate suprasolicita fosa ecologică.

 Volumul fosei septice depinde de numărul de utilizatori și de cantitatea apelor uzate deversate. De asemenea, volumul de stocare a noroiului și spumei depind de frecvența vidanjărilor, de temperatura ambiantă și de mijloacele de spălat utilizate.

De aceea noi, cei de la Vidacool suntem aproape de dumneavoastră și vă oferim servicii profesionale de auto-vidanjare ecologică și transport ape uzate, întreținerea foselor septice și a rețelelor de canalizare, desfundare, decolmatare canalizări, conducte și rețele de canalizare de toate dimensiunile cu utilaje performante dotate cu instalații de înaltă presiune.